AMD med detaljer om ny Opteron

AMD avslørte denne uken noen få detaljer om neste generasjon av selskapets serverprosessorer.

AMD avslørte denne uken noen få detaljer om neste generasjon av selskapets serverprosessorer.

AMD har under International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) i San Francisco denne uken avduket enkelte detaljer om en tokjernet prosessor med støtte for DDR2-minne. Dette skriver EE Times.

Prosessoren skal være utstyrt med de samme kjernene (Hammer) som dagens Opteron, så alt tyder på at det er snakk om en ny generasjon av selskapets familie med serverprosessorer.

Den nye generasjonen skal være basert på 90 nanometers prosessteknologi og skal være klokket til 2,6 GHz. Driftsspenningen skal være på 1,35 volt, mens det maksimale energiforbruket er oppgitt til å bli 95 watt.

Den kommende prosessoren vil i tillegg til støtte for DDR2-minne, også være utstyrt med støtte for AMDs virtualiseringsteknologi, Pacifica. AMD har tidligere denne uken annonsert at alle AMD-prosessorer vil ha støtte for virtualiseringsteknologien innen midten av 2006.

Brikken er basert på en delvis utarmet SOI-prosess (Silicon-on-Insulator). Den har ni lag med kobberledere. To av de ni metallagene er ifølge EE Times dedikert får å levere strøm og jord.

Til toppen