AMD med egne prosessorer for bedrifter

AMD har tradisjonelt gjort det best i konsumentmarkedet. Nå satses det på få flere bedriftskunder.

AMD med egne prosessorer for bedrifter

AMD har tradisjonelt gjort det best i konsumentmarkedet. Nå satses det på få flere bedriftskunder.

AMD sliter med både underskudd og redusert omsetning. I går lanserte selskapet et initiativ som skal bidra til å få skuta på rett kjøl igjen. Dette er en ny PC-plattform rettet mot små- og mellomstore bedrifter. Den har tidligere vært kjent under kodenavnet «Hardcastle», men har nå fått navnet «AMD Business Class».

AMD Business Class skal tilby funksjonalitet som skal gjøre PC-ene enklere å administrere og å holde sikre, sammen med lavt energibehov og et balansert forhold mellom funksjonalitet og kostnader. Sentralt er også nye modeller i AMDs Athlon- og Phenom-familier som skal tilbys uendret over en periode på minst 24 måneder.

Det er snakk om prosessorer med enten én, to, tre eller fire kjerner, som vil leveres sammen med brikkesett og integrerte eller diskrete grafikkløsninger fra både AMD og konkurrenter, fortrinnsvis Nvidia. AMD skal blant annet tilby brikkesettet AMD 780V, som skal gjøre det mulig for PC-produsentene å møte Energi Star 4.0-kravene.

To av Athlon-prosessorene, Athlon 1640B og Athlon X2 4450B, skal ha et maksimalt energibehov på så lite som 45 watt.

Alle de nye prosessorene, sju i alt, har modellnavn som ender på en «B» for «Business». En oversikt med priser finnes her.

Bærbare PC-er i AMD Business Class vil komme på markedet sammen med AMD neste bærbare PC-plattform, Puma. Denne skal etter planen lanseres i mai og skal tilby bedre batterilevetid og ytelse enn det AMD har tilbudt til nå.

AMD Business Clas støtter åpne standarder for sikkerhet fra Trusted Computing Group (TCG) og for administrasjon fra Distributed Management Task Force (DMTF).

Flere selskaper har nå lansert PC-er basert på AMD Business Class. HP har sluppet maskinen Compaq dc5850 Business PC, mens Dell har lasert OptiPlex 740.

Til toppen