AMD med høye mål for ny prosessor

AMD har store forventninger til salget av selskapets kommende prosessor for bærbare PC-er.

AMD har store forventninger til salget av selskapets kommende prosessor for bærbare PC-er.

AMD har ifølge taiwanske PC-produsenter mål om kraftig å forbedre selskapets andeler i markedet for prosessorer for bærbare PC-er, når det senere denne våren lanserer Turion 64-prosessoren. Dette skriver Digitimes.

Ifølge de taiwanske PC-produsentene, sikter AMD mot en markedsandel på mellom 12 og 15 prosent, mot mellom 5 og 9 prosent i dag.

Ifølge kildene, skal AMD starte en global markedsføringskampanje for Turion 64-baserte bærbare PC-er, sammen med store PC-produsenter som HP, Acer og Asustek. Kampanjen skal settes i gang den 18. april. Om dette sammenfaller med lanseringsdatoen for Turion 64, er ikke oppgitt.

Det er ventet at PC-leverandørene vil lansere bærbare maskiner med Turion 64 2800+ og 3000+, som skal ha et gjennomsnittlig effektforbruk på 25 eller 35 watt, avhengig av modell.

Ifølge Digitimes vil AMD gi Turion 64-prosessorene priser som i snitt er 13 prosent lavere enn tilsvarende Pentium M-prosessorer fra Intel. En del leverandører mener likevel at prisene må enda lenger ned for at AMD skal kunne ta markedsandeler fra Intel.

Likevel, alle de tre nevnte PC-produsentene regner med en betydelig økning andelen av bærbare utstyrt AMDs prosessorer, i tillegg til at antallet modeller utstyrt med AMD-prosessor økes.

Til toppen