AMD med ny konsumentbrikke

AMD annonserte i dag at selskapet har begynt leveransene av en ny Geode-prosessor for blant annet konsumentelektronikk.

AMD annonserte i dag at selskapet har begynt leveransene av en ny Geode-prosessor for blant annet konsumentelektronikk.

AMD lanserte i dag prosessoren Geode LX 800@0.9W, som selskapet håper skal bidra til en ny generasjon med integrerte og mobile enheter basert på x86-arkitekturen.

Den nye prosessoren har, som navnet antyder, et effektforbruk på mindre enn 1 watt. Det skal ikke være noe behov for kjøling med vifter. Et typisk system (prosessor og brikkesett) skal ifølge AMDs pressemelding et effektforbruk på mindre enn 2,1 watt. Men på produktsiden til prosessoren er effektforbruket oppgitt til typisk å være 1,6 watt med når prosessoren er klokket til maksimalhastigheten, 500 MHz. Det maksimale effektforbruket til prosessoren er oppgitt til å være 2,4 watt TDP.

Prosessoren støttes av blant annet Microsofts Windows XP og XP Embedded-operativsystemer.

Blant produktene AMD ser for seg at vil kunne ta i bruk den nye prosessoren, er HDTV-er, set-top-bokser, tynnklienter, elektroniske utsalgskiosker, PDA-er og tablet PC-er, i tillegg til forskjellige typer multimedieenheter. Selskapet mener at prosessoren også åpner for å bringe funksjonalitet som i dag krever en stasjonær PC, over til batteridrevne enheter av liten størrelse.

Ifølge AMD har Geode LX-prosessoren markedets beste ytelse per watt-forholdet. Sammenlignet med eldre utgaver skal den ha økt minnebåndbredde gjennom et 400 MHz DDR-grensesnitt og forbedret I/O-ytelse gjennom støtte for USB2.0.

Brikken skal også ha støtte for instruksjonssettene MMX- og 3DNow!. Den skal være laget vet en 130 nm-prosess og være basert på en 481-terminalers PBGA (Plastic Ball Grid Array) med intern varmespreder.

Geode LX 800@0.9W og det tilpassede brikkesettet Geode CS5536 vil selges for 45 dollar per sett, i kvanta på 10.000 enheter.

Til toppen