AMD med ny prosessor-generasjon for bærbare

AMD med ny prosessor-generasjon for bærbare

Bedre batteritid er blant det AMD lover med en ny generasjon av selskapets tokjernede Turion-brikker

Med slagordet «AMD Better by Design» skal AMD på nytt utfordre Intels Centrino-plattform. Slagordet er også navnet på et program hvor AMD har samlet teknologier fra en håndfull selskaper for å lage det selskapet selv mener er en overlegen plattform for Windows Vista på bærbare PC-er.

Med i programmet er AMD selv, som skal levere en ny generasjon av Turion 64 X2-brikken, nå basert på 65 nanometers prosessteknologi. Selskapet skal også være én av to leverandører av brikkesett og grafikk - den andre er Nvidia. I tillegg kommer trådløse nettverksløsninger fra Broadcom, Atheros, Marvell Qualcomm og RealTek.

AMD har nå begynt leveransene av den nye generasjonen med Turion 64 X2-prosessorer. Den vil bli tilgjengelig i bærbare PC-modeller som skal bli lansert senere i dette kvartalet.

AMDs egen brikkesettløsning består av det tidligere annonserte M690, som har ATI Radeon X1200-grafikk integrert. Men selskapet ønsker å gi PC-produsentene valgmuligheter. Derfor er konkurrenten Nvidia også med på laget.

AMD oppgir at de nye løsningene typisk vil forlenge PC-er batteritid til fem timer. De nye prosessorene bruker mindre strøm enn dagens modeller. I tillegg tar M690 i bruk en minneteknologi som kalles «display cache», som er design for å la prosessoren operere i laveffektsmodus uten å kreve tilgang til systemminnet.

Til toppen