BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD med tre kjerner til billigere pc-er

Lanserte nye Athlon II-prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. okt. 2009 - 11:29

AMD lanserte i dag en rekke nye prosessorer i selskapets Athlon II-familie. Athlon II er AMDs lavprisserie. Den største forskjellen på Athlon II og storebroren Phenom II er at lavprisfamilien mangler det tredje nivået med cacheminne. I stedet leveres Athlon II med dobbelt så stor L2-cache per kjerne.

De nye modellene som nå er tilgjengelige, inkluderer de to første som leveres med tre kjerner. Tidligere har Athlon II-familien bare bestått av prosessorer med enten to eller fire kjerner. Prosessorene med tre kjerner vil dekke et nytt pris- og ytelsesområde. Også Phenom II tilbys i varianter med tre kjerner.

De nye trekjernede Athlon II-prosessorene tilbys nå i fire ulike varianter. X3 435 og X4 425 er standardprosessorer med et effektbehov på opptil 95 watt. X3 435 er klokket til 2,9 GHz og koster 87 dollar, mens X4 425 er klokket til 2,7 GHz og koster 76 dollar.

I tillegg lanserte AMD to laveffektsmodeller med tre kjerner. Begge har et effektbehov på maksimalt 45 watt. X3 405e er klokket til 2,3 GHz og koster 102 dollar, mens X3 400e er klokket til 2,2 GHz og koster 97 dollar.

De oppgitte prisene er hentet fra AMDs prisliste og gjelder for kvanta på tusen enheter. Utsalgsprisene kan være både høyere og lavere enn dette.

AMD kom i tillegg med flere nye laveffektsmodeller med to eller fire kjerner. Prisene for disse ligger på mellom 67 og 143 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.