BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD mister forspranget

Selv om AMD lanserte sin K6 for over en måned siden, er det kun et fåtall som per idag er levert til sluttbruker. - I Europa er det bare levert omkring 3000 K6 prosessorer. I praksis betyr dette at Pentium II er like tidlig ute, sier administrerende direktør i Rask Engros, Hugo Rask-Jensen, til nyhetstjenesten digi.

Eirik Flaa
13. mai 1997 - 19:33

Drammensfirmaet Rask Engros (REC Computer) var den første norske aktøren som annonserte at de ville bruke K6 i sine maskiner. De første maskinene var forventet levert til sluttbruker i løpet av april, men fortsatt har dette ikke vært mulig. Tilpassing av spenningsnivå og BIOS, har sammen med elendig leveringsdyktighet ført til at de første maskinene trolig ikke blir levert før i neste uke. På dette tidspunkt vi REC Computer allerede ha levert de første Pentium II-baserte maskinene.

- Det ble kun levert 3000 K6 prosessorer til det europeiske markedet. Av disse fikk vi 20 stykker, sier administrerende direktør i Rask Engros, Hugo Rask-Jensen, til nyhetstjenesten Digi. Rask-Jensen forklarer at selv om Pentium II prosessorene også er mangelvare, blir disse levert med ferdigkonfigurerte hovedkort, noe som ikke er tilfellet med AMDs K6 maskiner.

- Hovedkortene vil bruker til K6 prosessoren er gamle Pentium-kort som må tilpasses den nye prosessoren. Til gjengjeld er de mye rimeligere. En K6-basert maskin med tilsvarende ytelse som en Intel Pentium II, vil ligge fire-fem tusen kroner lavere i pris, sier Rask-Jensen og forteller at drammensfirmaet ikke på noen måte har hatt muligheten til å svare på den enorme etterspørselen etter K6-maskiner.

Rask-Jensen innrømmer at REC har hatt en bedre avtale på Intel-prosessorer enn på AMDs alternativ, men han tror likevel at situasjonen til REC er spesiell.

- Jeg tror at Intel og AMD i praksis kom likt ut med sine prosessorer, sier Rask Jensen, som er litt skuffet over AMDs lovnader. Foreløpig har AMD kun klart å levere et fåtall av 200 MHz-varianten av sin K6, men REC planlegger å støtte både 233, 266 og 300 Mhz-versjonene når disse blir tilgjengelige. REC vil også bruke fremtidens Pentium II i sine maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.