BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD mister nøkkelperson

Prosessorsjefen i AMD, Vinod Dahm, har sagt takk for seg, ifølge Wall Street Journal. Dahm var en nøkkelpersonene under utviklingen av K6 prosessoren - AMD sitt alternativ til Intels Pentium MMX og Pentium II prosessorer.

Eirik Flaa
13. nov. 1997 - 15:29

Det amerikanske aksjemarkedet reagerte momentant og sendte aksjekursen til AMD ned 7,8 prosent, etter at det ble kjent at prosessorsjefen i selskapet, Vinod Dham slutter. Dham ble sett på som en av de mest sentrale personene under utviklingen av AMDs siste x86 prosessor, K6.

Det er foreløpig usikkert hvor 47 år gamle Dham vil gå etter fratredelsen i AMD, men tungvekteren vil neppe ha problemer med å få seg ny jobb; Dahm har tidligere arbeidet i Intel og var sentral i utviklingen av de første Pentium prosessorene. Han sluttet i Intel i 1995, startet NexGen - et selskap som utviklet arkitekturer for prosessorer. Da NexGen ble kjøpt opp av AMD i 1996, overtok han stillingen som sjef for prosessorvirksomheten.

AMD er ved siden av Cyrix Corporation den viktigste opponenten til Intels dominans på prosessormarkedet. Den nye K6 prosessoren, som ble lansert i vår, ble lenge sett på som en alvorlig konkurrent til Intels prosessorer. Forrige uke måtte imidlertid AMD fortelle markedet at de ikke vil nå målet om 2 millioner solgte enheter i fjerde kvartal, på grunn av produksjonsproblemer. AMD har dessuten hatt problemer med å levere høyende (266 MHz) versjonen av K6, som ble lovet allerede under introduksjonen i vår.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.