AMD omsider klar for Windows Vista

AMDs ATI-divisjon har i siste liten utgitt grafikk- og hovedkortdrivere optimalisert for Vista. Verre er det likevel med konkurrenten Nvidia.

Windows Vista lanseres for fullt i dag, men først i går annonserte AMD en grafikkdriver optimalisert for Microsofts nyeste operativsystem. Vista har vært tilgjengelig for større bedrifter siden 30. november i fjor.

AMD oppgir likevel at selskapet har jobbet tett sammen med Microsoft i mer enn fire år for å sikre bred maskinvarestøtte. Om ATI gjorde det samme da selskapet var en selvstendig enhet, går ikke fram av AMDs pressemelding.

Den nye driveren, ATI Catalyst 7.1, skal gi optimalisert 3D-ytelse og støtte for avspilling av både Blu-ray og HD DVD-titler når maskinvaren er AMD-basert og det benyttes «hensiktsmessig» avspillingsprogramvare.

Nvidia, som konkurrerer med AMD/ATI om både grafikkløsninger og brikkesett til hovedkort, har lenge kunnet tilby Windows Vista-drivere til de fleste av selskapet grafikkort i GeForce-familien, men til toppmodellen, den eneste som støtter DirectX 10, finnes det fortsatt ingen Vista-drivere. Det betyr at brukere av kortet foreløpig ikke vil kunne oppnå full ytelse under Vista. I tillegg mangler fortsatt egne, optimaliserte Vista-drivere til GeForce Go 7-serien og til alle hovedkortbrikkesettene bortsett fra nTune og nForce3.

Brukere av disse systemene må inntil videre benytte de driverne som følger med Windows Vista. Disse er sjelden særlig optimalisert med tanke på ytelse.

Til toppen