AMD oppdager feil med sin nye 1GHz prosessor

AMD har kanskje lært at hastverk er lastverk ved å gå inn i kappløpet med Intel om hvem som er først.

Ifølge en artikkel fra CNET er det funnet en feil i AMDs Thunderbird etter intern testing. Heldigvis har kun få maskiner blitt sendt ut til sluttbruker, og en talsmann for AMD sier at de ikke har mottatt noen klager på feil. I tillegg til dette har feilen kun blitt funnet på et fåtall av systemene som har blitt testet i laboratoriet.

En talsmann for Gateway, som er firmaet som fant feilen, sier at selve feilen ikke har blitt lokalisert, men at det er tvilsomt at det er selve prosessoren som har skylden. Antakeligvis stammer problemet fra selve oppbygningen av hele systemet.

- Det involverer 1GHz-prosessoren Thunderbird. Vi vet ikke grunnen. Vi ser på problemet, men regner med at det er et problem med hovedkortet eller strømforsyningen, uttalte talsmannen.

Firmaet har utsatt utsendelse av maskiner med denne prosessoren til 10. juli.

Grunnen til at feilen har oppstått er antakeligvis kampen om å være først ute med prosessorhastigheter på 1GHz. Både AMD og Intel lanserte prosessorer med over 1GHz måneder før planen. Fremskyndelsen og kampen om hvem som er først kan ha skapt hastverk med å bli ferdig med testing og produksjon av deler.

Problemet er neppe stort nok til å bety større problemer for AMD, men for den uheldige brukeren som ender opp med feilen kan det helt klart være en irritasjonsfaktor.

Til toppen