BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD oppgraderer Athlon til 1,33 GHz

Intels sterkeste utfordrer AMD beholder forspranget pris kontra ytelse innen prosessorer til PC-er. Det sørger kunngjøringen om at Athlon kan fås i 1,33 GHz for.

22. mars 2001 - 12:09
Advanced Micro Devices (AMD)Intel

De nye Athlon-prosessorene vil inngå i PC-er fra blant andre Compaq og Hewlett-Packard. Disse PC-ene vil være tilgjengelig for kjøpere fra april.

Ytelsesforspranget gjør at AMD tar med ro Intels kunngjøring om at Pentium 4 vil tilbys med 1,7 GHz en gang i mai. AMD hevder at Athlon vil kunne få oppjustert sin klokkefrekvens på kort varsel i lang tid framover.

Pusterommet skal brukes til å sluttføre to prosjekter som har vært utsatt gjentatte ganger. Det ene er den stasjonære varianten av Palomino som skal komme i løpet av tredje kvartal. Palomino er en forbedret utgave av Athlon. Den mobile varianten av Palomino er ventet en gang i mai. Det andre prosjektet er Morgan, en forbedret variant av Duron-prosessoren som brukes i lavpris PC-er.

1,3 GHz-varianten av Athlon selges for 318 dollar med 200 MHz buss. 1,33 GHz-utgaven har 266 MHz buss og koster 350 dollar. Inntil videre er dette vesentlig lavere enn Intels priser. Siden begynnelsen av mars koster Pentium 4 332 dollar i 1,4 GHz og 637 dollar i 1,5 GHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.