AMD passerte betydelig milepæl

Etter 40 års virksomhet har selskapet telt opp antallet leverte prosessorer.

AMD passerte betydelig milepæl

Etter 40 års virksomhet har selskapet telt opp antallet leverte prosessorer.

AMD markerte denne uken leveransen av selskapets x86-prosessor nummer 500 millioner. Selskapets prosessorer brukes i alt fra superdatamaskiner til små bærbare pc-er.

Dessverre for AMD har selskapets vanskelige økonomiske situasjon, men et tosifret antall negative kvartalresultater på rad, ført til at feiringen i forbindelse med at denne milepælen er passert, nok har blitt noe redusert.

Selskapet taper fortsatt store penger hvert eneste kvartal, til tross for betydelige teknologiske framskritt det siste året. Etter å ha vært «lillebror» på alle måter i de første drøyt 30 årene, opplevde AMD å komme i det teknologiske førersetet i 2003 da selskapet lanserte sin Opteron-prosessor.

Senere har Intel igjen inntatt lederrollen også teknologisk, etter at AMD i lang tid strevde med å få nye produksjonsprosesser til å fungere. Dette har ført til at AMD ikke kan levere produkter som ytelsesmessig er fullt på høyde med de beste fra Intel, et marked som er mer lukrativt enn massemarkedet hvor AMD opererer i nå.

En gjennomgang av høydepunktene i AMDs 40 år lange historie finnes i denne artikkelen.

    Les også:

Til toppen