BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD-prosessorer får støtte for ny sokkel

AMD skal bare være uker unna en ny prosessorlansering.

AMD skal innen få uker lansere Phenom II-prosessorer med støtte for den nye AM3-sokkelen. Det forteller John Taylor, en talsmann for selskapet, til IDG News Service.

AM3-sokkel bidrar blant annet til at de nye prosessorene kan brukes sammen med DDR3-minne. Dagens AMD-prosessorer støtter kun DDR2-minne. DDR2-minne er mye billigere enn DDR3-minne, men den nyere minnetypen støtter til gjengjeld langt høyere datarater. Intels raskeste prosessorer brukes også sammen med DDR3-minne.

Bekreftelsen fra Taylor er noe overraskende, siden selskapet offisielt hadde planlagt en lansering av AM3-baserte Phenom II-prosessorer først til sommeren. Nå ser det ut til at prosessorene vil dukke opp på markedet allerede denne måneden.

De AM3-baserte prosessorene skal være bakoverkompatible med i alle fall dagens AM2+-sokkel, men hovedkort med denne sokkelen støtter ikke DDR3-minne.

Utvalget av hovedkort med AM3-sokkelen er foreløpig begrenset.

Allerede har i alle fall én nederlandsk nettbutikk listet flere AM3-baserte Phenom II-modeller i sin prisliste. Det samme gjelder en amerikansk distributør. Begge deler er gjengitt i denne artikkelen hos The Inquirer. Listen forteller at det kan ventes både tre- og firekjernede Phenom II-prosessorer for AM3-sokkelen.

Til IDG News Service forteller Tayler forøvrig at DDR3-støtte på serversiden vil komme med Maranello-plattformen i 2010. Denne plattformen inkluderer både den sekskjernede prosessoren Sao Paulo og den tolvkjernede Magny-Cours.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.