AMD prøver ut treportstransistor

AMD avduket torsdag en eksperimentell transistorer som skal gi høyere ytelse og lavere strømforbruk enn konkurrerende løsninger.

AMD avduket torsdag en eksperimentell transistorer som skal gi høyere ytelse og lavere strømforbruk enn konkurrerende løsninger.

I kappløpet om å kunne levere stadig raskere prosessorer også i framtidig, har AMD arbeidet med ulike typer teknologier for å forsøke å gjøre dette mulig. Nå har selskapet laget en eksperimentell transistor som selskapet har stor tro på. Pussig nok minner den mye om en transistortype Intel presenterte tidligere i år.

    Les også:

Den nye transistoren er utstyrt med tre porter og er basert på avanserte metalport- og SOI-løsninger (silicon-on-insulator). Designet skal ifølge AMD levere opptil 50 prosent bedre ytelse enn andre offentliggjorte transistorer med flere porter. AMD håper på å kunne sette transistoren i volumproduksjon allerede 2007.

- Det er denne typen forskning som gjør det mulig for oss å levere løsninger med høy ytelse til våre kunder med etter en aggressiv timeplan, sier Craig Sander, visepresident for utviklingen av prosessteknologi hos AMD, i en pressemelding.

- Implementeringen av denne multiporttransistoren er i stor grad kompatibel med eksisterende produksjonsteknologi, noe som forbedrer våre muligheter til å sette denne teknologien ut i volumproduksjon, forteller Sander.

Den nye transistoren inneholder blant annet et lag med et fullstendig utarmet SOI-lag, noe som skal eliminere de løse, elektriske ladningene helt. Slike ladninger fører til bortkastet strømforbruk.

I tillegg inneholder transistoren porter laget av en nikkel-silisiumforbindelse i stedet for rene silisiumporter. Ifølge Sander leder metallporter elektrisitet bedre en silisiumporter.

Du finner mer informasjon om denne transistorteknologien i dette dokumentet.

Til toppen