BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD prøver ut treportstransistor

AMD avduket torsdag en eksperimentell transistorer som skal gi høyere ytelse og lavere strømforbruk enn konkurrerende løsninger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. sep. 2003 - 13:05

I kappløpet om å kunne levere stadig raskere prosessorer også i framtidig, har AMD arbeidet med ulike typer teknologier for å forsøke å gjøre dette mulig. Nå har selskapet laget en eksperimentell transistor som selskapet har stor tro på. Pussig nok minner den mye om en transistortype Intel presenterte tidligere i år.

    Les også:

Den nye transistoren er utstyrt med tre porter og er basert på avanserte metalport- og SOI-løsninger (silicon-on-insulator). Designet skal ifølge AMD levere opptil 50 prosent bedre ytelse enn andre offentliggjorte transistorer med flere porter. AMD håper på å kunne sette transistoren i volumproduksjon allerede 2007.

- Det er denne typen forskning som gjør det mulig for oss å levere løsninger med høy ytelse til våre kunder med etter en aggressiv timeplan, sier Craig Sander, visepresident for utviklingen av prosessteknologi hos AMD, i en pressemelding.

- Implementeringen av denne multiporttransistoren er i stor grad kompatibel med eksisterende produksjonsteknologi, noe som forbedrer våre muligheter til å sette denne teknologien ut i volumproduksjon, forteller Sander.

Den nye transistoren inneholder blant annet et lag med et fullstendig utarmet SOI-lag, noe som skal eliminere de løse, elektriske ladningene helt. Slike ladninger fører til bortkastet strømforbruk.

I tillegg inneholder transistoren porter laget av en nikkel-silisiumforbindelse i stedet for rene silisiumporter. Ifølge Sander leder metallporter elektrisitet bedre en silisiumporter.

Du finner mer informasjon om denne transistorteknologien i dette dokumentet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.