AMD rammes av Intels priskutt

AMD har nedjustert sin forventet omsetning i inneværende kvartal. Priskrigen med Intel merkes.

AMD har nedjustert sin forventet omsetning i inneværende kvartal. Priskrigen med Intel merkes.

AMD kunngjorde i går en revidert prognose for omsetningen i inneværende halvår.

Da tallene for forrige kvartal ble lagt fram, sa AMD at omsetningen i inneværende kvartal ville være omtrent den samme, kanskje noe mindre.

I den nye prognosen er forventet omsetning oppgitt til 1,22 milliarder dollar. Det er 52 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor, dersom man korrigerer fjorårets tall for minnebrikkeavdelingen som nå er blitt et selvstendig selskap. Samtidig er det hele ni prosent mindre enn omsetningen i forrige kvartal.

Analytikerne hadde ventet en omsetning på 1,3 milliarder dollar i inneværende kvartal.

AMDs kolossale vekst har satt en støkk i Intel, som har svart ved å kutte prisene på eksisterende brikker og markedsføre mange nye. AMD har sett seg tvunget til liknende pristiltak. Prisfallet gjør at begge produsentene tjener mindre per solgte enhet. Også Intel rammes hardt: Forventningen til juni-kvartalet er at det blir et av de verste på mange år.

AMD legger fram kvartalsregnskapet sitt 20. juli. Selskapet sa at Opteron-brikken selger som aldri før, mens salget av prosessorer for vanlige og rimelige PC-er, også bærbare, faller.

Analytikerne peker på at det globale PC-markedet opplever fallende vekstrater. I første kvartal var veksten 13 prosent. Den ventes å falle til 10 prosent i løpet av året.

De peker også på at andre kvartal er tradisjonelt sett den dårligste for PC-markedet, og at omsetningen typisk er to til fire prosent lavere enn i første kvartal.

Til toppen