AMD reddet av spillkonsoller

Fortsetter å øke omsetningen, men venter ny kalddusj.

AMD reddet av spillkonsoller
AMDs toppsjef Rory Read har fått god drahjelp av vellykkede lanseringer av spillkonsollene til Sony og Microsoft. Bilde: Ashley Pon/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Brikkeprodusenten AMD omsatte for 1,59 milliarder dollar og satt igjen med et nettoresultat etter skatt på 89 millioner dollar i fjerde kvartal 2013. Det fremgår av kvartalsregnskapet som ble lagt fram natt til onsdag.

Begge deler representerer solid vekst for selskapet. I fjor på samme tid slet de med tunge underskudd på nær en halv milliard dollar. Salget har siden økt med 37 prosent.

AMD har maktet å snu lengre tids røde tall de to siste kvartalene, men likevel ikke nok til å unngå underskudd i 2013 som helhet. Fasiten her: minus 83 millioner dollar.

Julekvartalet ble positivt preget av at de leverte store mengder systembrikker til spillkonsollene Sony Playstation 4 og Microsofts Xbox One, som begge har solgt bra. AMD leverer systembrikke også til Nintendos Wii U.

Konkurrent og langt større Intel leverte tall i forrige uke, som antydet at pc-nedturen er i ferd med å flate ut. For AMD har den globale svikten i antall solgte pc-er vært enda vondere.

Konsoll- og grafikkløsninger utgjør en stadig viktigere del av selskapets livsgrunnlag, mens det fortsatt største forretningsområdet - som omfatter blant annet x86-prosessorer og akseleratorprosessorer (APU) - faller dramatisk.

I 2012 utgjorde produkter til pc-segmentet 74 prosent av inntektene deres. I fjor falt denne andelen til 59 prosent.

Regnskapstallene slo så vidt selskapets egne prognoser, og var også vagt bedre enn det analytikere på Wall Street hadde ventet.

Når aksjekursen likevel falt 8 prosent i utvidet børshandel, ifølge VentureBeat, så skyldes det svake prognoser for inneværende kvartal. AMD tror omsetningen vil falle et sted mellom 13 til 19 prosent.

    Les også:

Les mer om: