AMD saksøker tidligere ansatte

Anklages for å ha tatt med seg forretningshemmeligheter til Nvidia.

AMD saksøker tidligere ansatte
Det blir trolig opp til en jury å avgjøre om AMDs anklager mot fire tidligere ansatte har rot i virkeligheten. Bilde: PantherMedia

AMD saksøkte mandag fire tidligere ansatte som i dag alle er ansatt hos konkurrenten Nvidia. Ifølge Ars Technica dreier det seg om tidligere visepresident Robert Feldstein og de tre mellomlederne Manoo Desai, Nicolas Kociuk og Richard Hagen.

De tre førstnevnte er anklaget for å ha lastet til sammen mer enn 100 000 sensitive AMD-dokumenter over på eksterne harddisker, før de begynte i Nvidia. AMD og Nvidia er hovedkonkurrenter innen markedet for diskrete grafikkprosessorer til blant annet pc-er. Dokumentene skal blant annet inneholde forretningshemmeligheter knyttet til teknologiutvikling og strategier.

Alle de fire er dessuten anklaget for å ha rekruttert AMD-ansatte etter at de begynte hos Nvidia. Feldstein og Hagen hevdes å ha rekruttert Desai, som deretter skal ha rekruttert Kociuk, noe som skal være brudd på avtalene de har med AMD.

Anklagene skal være basert på analyser av datamaskiner som de fire har brukt hos AMD.

Feldstein, som hadde den høyeste stilling av de fire da de var ansatt hos AMD, skal ifølge Ars Technica blant annet ha vært involvert i forhandler om bruk av AMD-teknologi i neste generasjons spillkonsoller, inkludert Xbox, PlayStation og Wii U, før han forlot selskapet.

AMD krever at Feldstein, Desai og Kociuk leverer tilbake alt de har som eies av selskapet, samt alle datamaskiner de eier sikres for kriminalteknisk evaluering, og har fått medhold i disse kravene.

AMD krever også en juryrettssak og erstatning for skaden selskapet hevder at det har blitt påført.

Les mer om: