BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD satser bredt i oktober

AMD angriper Intel på tre fronter i oktober. Nye Athlon-modeller får betegnelser som understreker forskjellen mellom klokkefrekvens og reell ytelse.

1. okt. 2001 - 10:50
AMDIntel

Ifølge det britiske nettmagasinet The Register, har AMD gitt sine folk ordre om å bruke betegnelsen "quantispeed technology" og unngå all prat om klokkefrekvenser.

15. oktober starter Microprocessor Forum i San Jose i California. Ifølge ZDNet vil AMD markere dette ved å fortelle mer om teknologien i sitt prosjekt "Hammer" for serverer, en utfordring til Intels Itanium. Hammer vil lanseres neste år. Markedsføring vil følge AMDs standard oppskrift: Samme ytelse til bedre pris. AMD har allerede et brikkesett som gjør det mulig å bygge toveis Athlon-servere, men det har ikke slått an.

På PC-siden har Intel lykkes i å drive AMD på defensiven det siste halvåret, og flere store produsenter, blant dem IBM og Compaq, er mindre tilbøyelig nå enn tidligere til å bruke AMD-prosessorer, etter hvert som Intel har trappet opp priskrigen. AMD har varslet negativt driftsresultat for inneværende kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.