AMD satser bredt i oktober

AMD angriper Intel på tre fronter i oktober. Nye Athlon-modeller får betegnelser som understreker forskjellen mellom klokkefrekvens og reell ytelse.

AMD angriper Intel på tre fronter i oktober. Nye Athlon-modeller får betegnelser som understreker forskjellen mellom klokkefrekvens og reell ytelse.

I dag lanserer AMD en 1,1 GHz utgave av Duron, utfordreren til Intels Celeron-serie. De første tilbakemeldingene fra testfronten tyder på at Duron gir mer ytelse per klokkefrekvens enn Celeron.

9. oktober kommer, som tidligere meldt, nye Athlon XP, utfordreren til Intels Pentium 4-prosessorer. At Athlon - tidligere kjent som både Corvette og Palomino - gir bedre ytelse per klokkefrekvens er nå så veletablert at AMD gir modellene navn som vekker assosiasjoner til klokkefrekvensene til Intel-brikkene med tilsvarende ytelse. De fire Athlon-brikkene som lanseres 9. oktober vil bære betegnelsene XP 1500, XP 1600, XP 1700 og XP 1800, selv om klokkefrekvensene varierer fra 1,33 GHz til 1,53 GHz, fordi ytelsen svarer til Pentium 4 fra 1,5 GHz til 1,8 GHz.

Ifølge det britiske nettmagasinet The Register, har AMD gitt sine folk ordre om å bruke betegnelsen "quantispeed technology" og unngå all prat om klokkefrekvenser.

15. oktober starter Microprocessor Forum i San Jose i California. Ifølge ZDNet vil AMD markere dette ved å fortelle mer om teknologien i sitt prosjekt "Hammer" for serverer, en utfordring til Intels Itanium. Hammer vil lanseres neste år. Markedsføring vil følge AMDs standard oppskrift: Samme ytelse til bedre pris. AMD har allerede et brikkesett som gjør det mulig å bygge toveis Athlon-servere, men det har ikke slått an.

På PC-siden har Intel lykkes i å drive AMD på defensiven det siste halvåret, og flere store produsenter, blant dem IBM og Compaq, er mindre tilbøyelig nå enn tidligere til å bruke AMD-prosessorer, etter hvert som Intel har trappet opp priskrigen. AMD har varslet negativt driftsresultat for inneværende kvartal.

Til toppen