AMD skal skjerpe seg på bærbare

AMD har avslørt kortsiktige og langsiktige mål for selskapets prosessorutvikling.

AMD har avslørt kortsiktige og langsiktige mål for selskapets prosessorutvikling.

Under et møte med analytikere i New York fredag i forrige uke, informerte AMD at selskapet planlegger å utvikle prosessorer med fire kjerner per brikke. Dette skriver Computer Business Review.

I tillegg lovet visepresident Marty Seyer prosessorer for bærbare PC-er som skal kunne gi en batteritid på sju timer.

- 2005, det er året til for AMD og doble kjerner. Vi vil dominere det området. AMDs 64-bits arkitektur vil videre utvikles med mer funksjonalitet og bedre skalerbarhet. Vi ønsker også å være den foretrukne arkitekturen for bladservere, sa Seyer.

- Over tid kommer vi til å inkludere tillegg til dobbelkjernene, for å få raskere dobbeltkjernede prosessorer, fortalte Seyer, og legger til at virtualiseringsteknologien Pacifica, som kan ventes til neste år, er et slikt tillegg. Annet som kan ventes er bedre sikkerhetsteknologi og støtte for minnetypen DDR3.

- Innen 2007 vil selskapet ha beveget seg videre til fire eller flere prosessorkjerner i én brikke. Vi ønsker å kunne skalere opp til 16 kjerner.

AMD har i lang tid tilbudt løsninger for bærbare PC-er, men foreløpig er det lite som kan konkurrere med Intels Centrino-arkitektur når det gjelder effektforbruk.

Nå sier Seyer at AMDs mobile fokus inkluderer en forpliktelse om å forbedre prosessoreffektiviteten for å utvidere batteritiden i bærbare datamaskiner.

- I år, sikter selskapet mot fire timer batterilevetid i bærbare. Selskapet forventer å kunne levere fem timers batteritid neste år og seks timer eller mer i 2007.

Til toppen