BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD skal tilby virtualisering i 2006

AMD avslørte i dag detaljer om selskapets prosessorbaserte virtualiseringsplattform, "Pacifica".

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 2005 - 10:01

I likhet med Intel, planlegger AMD å tilby prosessorer med innebygd støtte for virtualisering. I praksis er dette maskinvarestøtte for å kjøre flere operativsystemer i uavhengige partisjoner på samme tid på én maskin, noe som kan være spesielt nyttig for i testmiljøer og IT-avdelinger hvor flere servere med ulike operativsystemer skal konsolideres ned til én eller noen få.

AMD avdekker i dag for første gang sentral informasjon om selskapets virtualiseringsteknologi, "Pacifica", under AMD Reviewer's Day som arrangeres i Austin, Texas. Informasjonen skal i løpet av dagen bli tilgjengelig på denne siden.

Pacifica vil utvide AMD64-teknologien med Direct Connect Architecture for å forbedre virtualiseringopplevelsen gjennom å introdusere en ny modell og funksjonalitet inn i prosessoren og minnekontrolleren. Den nye funksjonaliteten skal redusere kompleksiteten og forbedre sikkerheten til nye, virtuelle løsninger. Samtidig skal løsningen være bakoverkompatibel med eksisterende virtualiseringsprogramvare. AMD har inngått strategiske allianser med blant andre Microsoft, VMware og XenSource for å sikre dette.

    Les også:

Pacifica-spesifikasjonen skal gjøres allment tilgjengelig i april i år, mens prosessorer med Pacifica-støtte for både klient- og servermaskiner planlegges i første halvdel av 2006. Intel har lovet å komme med tilsvarende løsninger, i hvert fall for vanlige PC-er og for Itanium-plattformen. Løsninger for Xeon-baserte maskiner og bærbare PC-er ventes derimot først neste år.

AMD lover nå også at Opteron-prosessorer med to kjerner vil komme i midten av 2005.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.