FORBRUKERTEKNOLOGI

AMD skroter sin billige surfemaskin

Usolgte surfemaskiner har hopet seg opp seg opp på lager, og AMD skroter derfor hele prosjektet.

13. nov. 2006 - 11:21

Mot slutten av 2004 kunngjorde AMD et prosjekt kalt «Personal Internet Communicator» eller PIC. Det dreide seg om en rimelig surfemaskin med «noko attåt», beregnet på utviklingsland og som dedikert terminal for amerikanske forbrukere.

    Les også:

Ifølge Ars Technica har AMD meldt fra til USAs kredittilsyn SEC at de skrinlegger PIC og avskriver usolgt lagerbeholdning. Årsaken oppgis å være manglende salg av produktet. Produksjonen ble innstilt i tredje kvartal i år.

PIC skulle ha en listepris i USA på 250 dollar, og ble blant annet solgt gjennom Radio Shack. I Mexico, Brasil og Kina ble den i begrenset grad kjøpt av teleselskaper og leaset til abonnenter som internetterminal.

PIC hadde en x86-kompatibel AMD Geode-prosessor, 128 MB minne og en disk på 10 GB. Radio Shack solgte den med skjerm, mus og tastatur til 300 dollar.

AMD er med på prosjektet One Laptop Per Child, en bærbar diskløs enhet med samme type prosessor som PIC, og med innebygget skjerm og tastatur. Denne spesielt utviklede maskinen skal ha en listepris på 140 dollar, og den skal bare selges i utviklingsland. Skrotingen av PIC innebærer at AMD ikke lenger står i noe konkurranseforhold til dette prosjektet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.