AMD slipper to nye notebook-brikker

AMD gjenopptar jakten på Intel og slipper nå to nye notebook-brikker: Athlon XP 2000+ og 1900+ kommer i nye maskiner fra bl.a. HP og Fujitsu-Siemens.

AMD gjenopptar jakten på Intel og slipper nå to nye notebook-brikker: Athlon XP 2000+ og 1900+ kommer i nye maskiner fra bl.a. HP og Fujitsu-Siemens.

De nye AMD-brikkene vil gi omtrent den samme ytelsen som Intels 2GHz og 1,9GHz Pentium 4-brikker, skriver CNET News.com. Intels raskeste brikke for bærbare maskiner, 2,2 GHz-utgaven av Pentium 4, vil dermed beholde tetposisjonen på ytelse også etter tirsdagens lansering. Grunnen til at kunder likevel velger AMD, er at deres brikker som regel er betydelig rimeligere enn erkerivalens.

Ifølge CNET News.com vil AMD forlange 345 dollar for Athlon 2000+ (stykkpris ved bestilling av 1000 enheter) og 239 dollar for Athlon 1900+.

Lavere pris gir likevel ikke AMD det omsetningsvolumet selskapet trenger. Omsetningen i andre kvartal endte på 600 millioner dollar, noe som var langt dårligere enn budsjettert og som ga et minusresultat på nesten 185 millioner dollar. Selskapet taper nå også markedsandeler til Intel, ifølge tall fra Mercury Research. Det hjelper heller ikke at AMD nylig måtte utsette lanseringen av Barton (en ny Athlon-brikke beregnet for stasjonære PC-er) samt Hammer (en helt ny brikkedesign) til henholdsvis første og andre kvartal neste år.

Les også:

Det generelle PC-markedet er i nedgang, men notebook-salget øker som følge av at prisnivået nå begynner å bli så spiselig at bærbare PC-er vurderes på lik linje som stasjonære også for de fleste hjemmebrukere.


I Europa økte notebook-salget med 16 prosent i første halvår, mens salget av stasjonære maskiner falt med 11 prosent. Tilsvarende trend ser en også i USA, selv om utslagene der ikke er like store.

Til toppen