AMD spiser andeler i Norge

PC-markedet er konservativt og velger stort sett Intel. Men norske tall viser at AMD spiser litt andeler.

PC-markedet er konservativt og velger stort sett Intel. Men norske tall viser at AMD spiser litt andeler.

De siste årene har AMD ofte ligget foran Intel med ny teknologi og deres prosessorer har ofte vært billigere enn tilsvarende modeller fra Intel. Likevel er markedet åpenbart konservative og satser på Intel-prosessorer.

Det var derfor overraskende tall i forrige uke som viste at AMD leder som prosessorleverandør til maskiner som selges i butikker i USA.

Og nå stjeler AMD markedsandeler fra Intel i Europa og her i Norge. digi.no har fått tall fra AMD Norden som er samlet inn av analyseselskapet Gartner. Markedsandelene hopper opp og ned, men hovedtrenden er klar: AMD øker sakte.

Tallene dekker foreløpig ikke tredje kvartal, men på bærbare PCer lå AMD lenge på 8-10 prosent, men i andre kvartal i år hoppet selskapet opp til en 14 prosent i Norge. Tallene gjenspeiles i resten av Europa der det i andre kvartal satt en AMD-brikke i 18 prosent av maskinene.

På europeisk nivå spiser AMD også markedsandeler. I løpet av et år har selskapet løftet salget fra 20 til 23 prosent av markedet.

For Norge hopper tallene for stasjonære PCer opp og ned for hvert kvartal. Det sitter en AMD-brikke i rundt en av fire maskiner som er blitt solgt det siste året i Norge.

Til toppen