AMD stuper på børs

Direktør slutter brått.

AMD stuper på børs
AMDs finansdirektør Thomas Seifert sluttet brått og uventet. Avgangen fikk det hardt pressede brikkeselskapet til å stupe på børsen. Bilde: AMD

Det er sjeldent positivt at direktører i store internasjonale selskaper slutter brått og uten nærmere forklaring.

Brikkeprodusenten AMD stupte nær 12 prosent på børsen da avgangen til deres respekterte finansdirektør Thomas Seifert ble kjent, melder Reuters.

- Selv om Thomas Seifert bare hadde vært finansdirektør i tre år er avgangen bekymringsverdig. Han hadde mer erfaring i AMD enn noen andre i ledelsen, sier analytiker Patrick Wang i Evercore Partners til nyhetsbyrået.

Seifert var også visepresident og hadde 28 års fartstid i selskapet. Han er ikke selv sitert i pressemeldingen der AMD oppgir at han slutter for å «forfølge andre muligheter».

Det understrekes i kunngjøringen at avgangen hans ikke har noe med selskapets regnskap, regnskapsprinsipper eller -praksis å gjøre.

Skuffelsene til AMD står i kø mens omsetningen og aksjekursen er inne i en negativ trend.

I januar fjor fikk daværende AMD-toppsjef Dirk Meyer sparken, mot protester fra gründer Jerry Sanders, og trass i at Meyer hadde løftet aksjekursen med 60 prosent over tre år og leverte overraskende gode tall. Årsaken var misnøye i styret om at han hadde satset for lite på servere og mobil, herunder brikker til nettbrett.

Den gangen gjorde Thomas Seifert det tidlig klart at han ikke var kandidat til å ta over etter Meyer, men tok plass som fungerende toppsjef i syv påfølgende måneder.

Visepresident og regnskapssjef Devinder Kumar vil fungere som finansdirektør inntil AMD finner en erstatning for Seifert, opplyser selskapet.

    Les også:

Les mer om: