BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD tapte mill i 3. kvartal

Til tross for økt omsetning, tapte prosessorprodusenten Advanced Micro Devices 22 per aksje i 3. kvartal.

9. okt. 1997 - 15:15

Omsetningen i kvartalet endte på $596,6 millioner en oppgang fra $456,9 millioner i samme kvartal året før. Tapet i kvartalet var på $31,7 millioner mot et tap på $38,4 millioner året før.

Økningen i omsetningen skyldes kraftig vekst i salget av K6-MMX-prosessorene som økte med 50 prosent til $150 millioner for kvartalet. Analytikere Reuters har snakket med, mener tapet på $0,22 per aksje - som var godt over Wall Streets forventninger på $0,13 - skyldes uventet store avskrivninger for ubrukelige kretser og produksjonsvansker.

Et annet problem har vært at selskapet faktisk ikke har greid å dekke etterspørselen etter den nye K6-prosessoren til tross for at AMD har satt igang en ny produksjonsprosess. Tidligere har problemet vært å få PC-produsenter til å kjøpe selskapets prosessorer.

- Som resultat av vårt enorme innsats, har vi greid å gå fra 250.000 enheter i 2. kvartal til 1 millioner enheter i september-kvartalet, sa styreformann W. J. Jerry Sanders III. - Jeg er stolt av å si at kundenes respons fortsetter å være positiv og ikke lenger er vår største utfordring. Vår største utfordring i dag er å produsere flere deler.

AMD meldte om vesentlig lavere oppnådde snittpriser på K6-prosessorer som resultat av aggressive priskutt og en mindre andel 233 MHz-prosessorer enn ventet. For å oppnå lønnsomhet må selskapet nå sitt produksjonsmål om 2 millioner K6-prosessorer i 4. kvartal noe som vil kreve bedre prosenten av brukbare kretser i produksjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.