AMD tilbyr fire kjerner til gamerne

AMD lanserer Quad FX for å være klar når det kommer spill som utnytter fire prosessor-kjerner.

AMD tilbyr fire kjerner til gamerne

AMD lanserer Quad FX for å være klar når det kommer spill som utnytter fire prosessor-kjerner.

AMD har kommet på etterskudd i forhold til Intels pågående offensiv med firekjernede prosessorer. Intel lanserte produkter for servere, arbeidsstasjoner og spill-PC-er tidligere denne måneden. I går kunngjorde AMD sitt første firekjerners-produkt, beregnet på spill-PC-er: Quad FX. Det skal konkurrere med Intel Core 2 Extreme QX6700.

    Les også:

Strengt tatt er verken Intel eller AMD-produktene for spill-PC-er ekte firekjernede prosessorer. Core 2 Extreme er to tokjernedeprosessorer som er laget slik at de nøyer seg med én sokkel på PC-ens hovedkort. Quad FX er også to tokjernede prosessorer, og de krever hver sin sokkel på PC-ens hovedkort.

Spill som virkelig utnytter fire kjernede prosessorer, er ennå ikke på markedet. Derfor er det vanskelig å vurdere hvilken løsning som gir best ytelse.

Financial Times siterer analytiker Jon Peddie, som antar at AMD Quad FX er en kraftigere løsning, fordi arkitekturen er mer tilrettelagt for samspill mellom flere prosessorer.

Begrensningen for Quad FX er at behovet for to sokler gjør at PC-en må kjøres under en spesiell versjon av Windows Vista, kjent som Ultimate. De andre versjonene av operativsystemet vil nøye seg med å kjøre på én prosessor.

AMD antar at selvbyggere vil være hovedmarkedet for Quad FX. De kan velge mellom tre varianter: FX-74 (3,0 GHz), FX-72 (2,8 GHz) og FX-70 (2,6 GHz). Disse selges parvis for henholdsvis 999 dollar, 799 dollar og 599 dollar. Et hovedkort med to sokler kommer på anslagsvis 300 dollar.

Til toppen