BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD trosser Intel, Cyrix avventer

Opphavsrettsstriden rundt bruken av betegnelsen MMX tilspisser seg. AMD lanserer en ny prosessor under navnet K6 MMX uten forsinkelser, trass i Intels påstand om at bare de kan bruke MMX.

Eirik Flaa
1. apr. 1997 - 16:00

14 mars kunngjorde Intel at de ville gå rettens vei for å sikre seg rettighetene til bruken av betegnelsen MMX. For AMD var dette et særlig upassende tidspunkt, ettersom den nye prosessor K6 MMX stod for tur til lansering. Nå ser det likevel ut til at AMD lanserer prosessoren under MMX-betegnelsen, til tross for at navnestriden ennå ikke er avgjort.

- Det overasker meg at de lanserer prosessoren under MMX-navnet før rettssaken i USA er over, sier Architecture Manager for Intel i Skandinavia, Toivo Röjden, til digi. Han legger til at det ikke er utenkelig med erstatningssøksmål dersom de iverksetter sine planer.

- Vi kommer til å reagere på dette, ser Röjden som foreløpig ikke vil antyde konkrete tiltak.

Cyrix, på sin side, avventer situasjonen, og har foreløpig ikke kommet med noe endelig navn på sin forestående MMX-kompatible prosessor. Prosessoren som foreløpig har blitt omtalt som M2, vil da heller ikke være på markedet før i juni/juli, noe som tilsier at selskapet ennå kan utsette dåpen en periode.

- Det som er sikkert er at vi er nødt til å få kundene til å forstå at produktet vårt er MMX-kompatibelt. Hvorvidt vi gjør dette ved å bruke MMX termen eksplisitt i navnet, har vi ennå ikke avgjort, sier Senior Design Architect i Cyrix, Graham Jackson, til digi data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.