FORBRUKERTEKNOLOGI

AMD utvikler egen stue-plattform

AMD sier de vil utvikle en egen plattform for stue-PC-er, som alternativ til Intel Viiv.

16. nov. 2005 - 10:46

I går arrangerte AMD sin årlige konferanse for analytikere. Midt i en rekke optimistiske spådommer om vekst i markedsandeler, fortalte selskapets ledere også om teknologinyheter.

Disse nyhetene kommer innen områder der Intel hittil har hatt initiativet. Den viktigste er at AMD akter å lansere et eget varemerke for stue-PC-er, antakelig med en kombinasjon av prosessor og andre komponenter, som alternativ til Viiv-plattformen som Intel kunngjorde i august.

AMD bekreftet også at de i løpet av 2006 vil lansere en ny konstruksjon for prosessorer til både servere, og bærbare og stasjonære PC-er. Denne konstruksjonen vil være 64 biters, ha to kjerner, og vil kunne oppgraderes til fire kjerner.

Ellers strutter AMD av optimisme. Finansdirektør Bob Rivet sa han regner med 20 prosent vekst i leveranser av prosessorer, det vil si dobbelt så mye som den antatte veksten i markedet. Han regner med at AMD nå har 13 prosent av prosessormarkedet for industristandard servere, dobbelt så mye som for et år siden.

Selskapet venter også vesentlig bedre marginer når de får kvittet seg med avdelingen kjent som Spansion, som lager minnebrikker.

AMDs aksjekurs økte med 3,4 prosent etter analytikerkonferansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.