AMD vil ha prosessorduell

AMD vil ha sin tokjerneprosessor i ringen mot Intel, for å avgjøre hvem som er best.

AMD vil ha sin tokjerneprosessor i ringen mot Intel, for å avgjøre hvem som er best.

AMD presenterer sin utfordring til Intel på samme dag som Intel åpner sin store utviklerkonferanse i San Francisco. Det er neppe tilfeldig.

Utfordringen ble servert gjennom store annonser i Wall Street Journal, USA Today, San Jose Mercury News og San Francisco Chronicle.

AMD har startet kampen mot Intel i rettsapparatet med påstand om ulovlige monopolmetoder. Nå vil de også måle krefter på selskapenes tokjerneprosessorer for å finne ut hvem som lager de kraftigste prosessorene for servere.

Skulle Intel godta utfordringen, vil AMD ha en offentlig test av ytelse og energibruk mellom selskapets raskeste tokjerne AMD Opteron 800 eller 200, mot tilsvarende Intel x86 serverprosessor som er kommersielt tilgjengelig i vesentlig kommersielt volum.

Annonsen viser en AMD-prosessor som venter i en boksering på at Intels prosessor skal komme.

AMD hevder de siden tokjerneprosessoren ble lansert i april har vunnet hver eneste store servertest. De er derfor svært selvsikre.

Pressemeldingen som er sendt ut, inneholder også en del spark i retning Intels påståtte misbruk av markedsmakt.

– Vi gir vår konkurrent en rettferdig og åpen sjanse til å utfordre vårt klare lederskap i markedet, i en offentlig arena, sier Marty Seyer, visepresident for AMDS mikroprosessordivisjon. – Hansken er kastet, det er på tide å kutte gjennom skrytet og demonstrere hvem som er best på x86 tokjerneprosessorer i dag.

AMD sier de ønsker at duellen skal foregå på et offentlig sted, med testing utført av en uavhengig tredjepart og etter vanlige målestokker, for eksempel SPECjbb og SPECweb.

Intel innrømmet nylig at selskapets første dobbelkjerneprosessor var et hastverksprodukt, lansert på rekordtid for å ha noe å møte AMDs produkter med, melder idg.se.

Det virker derfor lite sannsynlig at selskapet vil ta imot utfordringen. Det virker enda mindre sannsynlig at AMD vil la et eventuelt avslag bli forbigått i stillhet.

Til toppen