BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD viste Opteron med 64-bits Windows

Microsoft bekrefter 64-biterssamarbeidet med AMD. Sledgehammer er offisielt døpt Opteron og demonstrert i full offentlighet.

26. apr. 2002 - 10:39


Les også

64-biters Athlon vil være klar for markedet innen utgangen av året. Opteron-brikkene kommer innen neste sommer. Opteron kjører best under 64-biters Windows, men vil også fungere under 32-biters Windows. Under 64-biters Windows vil man kunne kjøre både 32-biters og 64-biters applikasjoner om hverandre. AMD mener det er bedre for brukerne å kunne vokse gradvis opp til 64-biters prosessering. Intels Itanium-arkitektur gir ikke den samme muligheten til å kombinere 32- og 64-biters applikasjoner på samme server. Selskapet har ikke villet bekrefte det såkalte "Yamhill"-prosjektet, der Intel-utviklere skal arbeide med en arkitektur basert på AMDs prinsipp.

Opteron får en integrert minnekontroller og tre HyperTransport-forbindelser som kan gi en samlet intern båndbredde på opptil 19,2 gigabytes per sekund.

Det er ennå ikke klart om noen av de store serverleverandørene vil bruke Opteron i noen av sine modeller. Å få kjente merker til å velge Opteron betraktes som AMDs viktigste utfordring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.