AMD viste verdens kraftigste PC

AMD tok i bruk kommende løsninger da de viste de som trolig er verdens kraftigste PC.

AMD viste verdens kraftigste PC
Bilde:

AMD har ikke publisert bilder av PC-en som selskapet kaller Accelerated Computing Platform, men ifølge amerikanske journalister som var til stede under et pressearrangement i går i San Francisco, er PC-en utseendemessig ikke så spesiell. Det som skiller den fra andre PC-er er ytelsen og komponentene som gjør dette mulig.

AMD har publisert få detaljer om systemet. De viktigste er at det var basert på AMD Opteron, Windows XP Professional og to av nestegenerasjons Stream-prosessorer, foreløpig bare kjent som ATI R600. Bilder av R600 finnes på denne siden.

Systemet er ifølge AMD i stand til å utføre mer enn tusen milliarder flytetallsoperasjoner i sekundet (altså én teraflops) ved å benytte en MADD-kalkulasjon (multiply-add). Selskapet oppgir at kraftige servere i dag ikke kan levere mer enn 100 milliarder flytetallsoperasjoner per sekund (100 gigaflops).

– I dag er beregninger i teraflopsklassen stort sett begrenset til superdatamaskiner. Men nå som Teraflop-in-a-Box er en realitet, kan AMD levere en ytelsesøkning som tilsvarer en hel størrelsesorden, sier Dave Orton, visepresident for AMDs virksomhet knyttet til visuelle medier, i en pressemelding. En rekke fagområder skal kunne dra nytte av denne ytelsen. Dette inkluderer områder som kjernekraft, finans, miljøvern, medisin, fysikk, forsvar og sikkerhet.

AMD er blitt forsinket med ATI R600, men har gitt løfter om at grafikkort med denne prosessoren vil komme på markedet så snart det finnes DirectX10-spill på markedet som krever så kraftige løsninger.