RESULTATERFINANS

AMD vurderer dramatisk løsning

AMD sliter tungt mot Intel og vurderer planer som kan gjøre Intel enda mektigere.

21. juni 2007 - 09:32

Etter å ha tatt markedsandeler i mange år, sliter AMD tungt. Selskapet har gjort flere mindre kutt, men det holder ikke skal AMD komme på offensiven, for investeringene som kreves for å konkurrere med Intel er enorme - en fabrikk for en ny generasjon brikker koster milliarder, noe som gir voldsomme skalafordeler.

Og det er nettopp dette kjerneproblemet AMD nå angriper. Selskapet vurderer å sette ut deler eller kanskje etter hvert hele brikke-produksjonen sin til aktører som IBM eller for eksempel taiwanske TSMC. AMD samarbeider allerede med IBM.

Det har amerikanske finansanalytikere spekulert i at er den eneste virkelige komplette løsningen for AMD og nå medgir AMD at man utreder dette valget, skriver Infoworld.

En AMD-pressetalsmann medgir langt på vei hva AMD arbeider med.

"Vi ser på måter å utvide samarbeidet vi har til ikke bare forskning og utvikling, men også full produksjon. Dette inkluderer å øke antallet prosessorer vi får produsert av andre, og å opprette andre typer samarbeid" sier pressetalsmann Drew Prarie til Infoworld.

Men uten egne fabrikker vil AMD miste noe av sine evner til å lede teknologisk og uten intern produksjon vil AMD slite med lavere marginer på sine beste produkter.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.