AMD vurderer dramatisk løsning

AMD sliter tungt mot Intel og vurderer planer som kan gjøre Intel enda mektigere.

AMD sliter tungt mot Intel og vurderer planer som kan gjøre Intel enda mektigere.

Etter å ha tatt markedsandeler i mange år, sliter AMD tungt. Selskapet har gjort flere mindre kutt, men det holder ikke skal AMD komme på offensiven, for investeringene som kreves for å konkurrere med Intel er enorme - en fabrikk for en ny generasjon brikker koster milliarder, noe som gir voldsomme skalafordeler.

Og det er nettopp dette kjerneproblemet AMD nå angriper. Selskapet vurderer å sette ut deler eller kanskje etter hvert hele brikke-produksjonen sin til aktører som IBM eller for eksempel taiwanske TSMC. AMD samarbeider allerede med IBM.

Det har amerikanske finansanalytikere spekulert i at er den eneste virkelige komplette løsningen for AMD og nå medgir AMD at man utreder dette valget, skriver Infoworld.

En AMD-pressetalsmann medgir langt på vei hva AMD arbeider med.

"Vi ser på måter å utvide samarbeidet vi har til ikke bare forskning og utvikling, men også full produksjon. Dette inkluderer å øke antallet prosessorer vi får produsert av andre, og å opprette andre typer samarbeid" sier pressetalsmann Drew Prarie til Infoworld.

Men uten egne fabrikker vil AMD miste noe av sine evner til å lede teknologisk og uten intern produksjon vil AMD slite med lavere marginer på sine beste produkter.

Til toppen