Amdahl allierer seg med Microsoft

Målet for partnerne er å integrere systemer under Windows NT med stormaskinbaserte løsninger.

Målet for partnerne er å integrere systemer under Windows NT med stormaskinbaserte løsninger.

I en pressemelding heter det at partnerne vil tilby tjenester og ekspertise for å integrere Windows NT Server og BackOffice-applikasjoner med OS/390-applikasjoner. Amdahl vil stå for utviklingen av tjenester og løsninger på OS/390-siden, blant annet et opplegg for å hjelpe kunder til å migrere fra Profs til Exchange.

Avtalen innebærer at Amdahl oppretter en egen Host Integration Laboratory. Amdahls enhet for profesjonelle tjenester, DMR Consulting Group, vil etablere egne Business Solution Centers for å demonstrere mulighetene som ligger i en tettere kopling mellom NT og OS/390. DMR skal videre ta på seg å utdanne 1500 Microsoft Certified Systems Engineers og Systems Developers.

Amdahl er i dag et heleid datterselskap av Fujitsu Limited.

Kunngjøringen kommer i kjølvannet av en tilsvarende allianse mellom Digital og Microsoft og er ledd i Microsofts virksomhet for å emigrere NT oppover til stadig større systemer. Blant annet har Hitachi og Digital kunngjort et samarbeid for å porte NT til stormaskiner. Det forventes nye kunngjøringer fra selskaper som NCR og Unisys som går i samme retning.

Til toppen