BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMDs 64 biters arkitektur krever ingen rekompilering

AMDs 64 biters arkitektur skal gi vesentlig bedre ytelse i både 32 og 64 biters modus. Budskapet er at AMD er flinkere enn Intel til å ta vare på det du allerede har.

16. okt. 2001 - 12:56
Microprocessor ForumAMDHele presentasjonen er lagt ut til nedlastingx86-64.org

I presentasjonen av x86-64 legger AMD vekt på to forhold. Det ene dreier seg om alle de nye teknologiske finessene som inngår i arkitekturen, og som vil gi fart på framtidens 64 biters applikasjoner, særlig innen flerveis servere med databasesystemer og verktøy innen DAK/DAP. Det andre forholdet er at arkitekturen legger vekt på at også 32 biters applikasjoner skal få en kraftig ytelsesforbedring i forhold til når de kjøres på 32 biters prosessorer.

Dette er et helt annet utgangspunkt enn Intel, der det knapt er noen forskjell på Pentium 4 og Itanium med 32 biters applikasjoner, fordi arkitekturen har fokusert på framtidens behov i stedet for kompatibiliteten med eksisterende programvare. Itanium gir ingen gevinst med mindre programvaren tilpasses 64 biters arkitekturen.

AMDs 64 biters Hammer-prosessorer er beregnet på både arbeidsstasjoner og servere med opptil åtte prosessorer. Symmetrisk flerprosessering er bygget inn i selve arkitekturen, i likhet med høyytelses minne og HyperTransport-bussen.

Arkitekturen har, i likhet med Itanium, en rekke elementer som tar sikte på å øke det gjennomsnittlige antall instruksjoner som kan utføres per klokkesyklus. AMD mener at prosessorer, i stedet for å merkes med klokkefrekvens, bør få sin ytelse karakterisert gjennom produktet av instruksjoner per syklus og klokkefrekvens. Dette synspunktet er utformet formelt i selskapets "True Performance Initiative" som tar sikte på å utarbeide en standard målemetode og enhet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.