AMDs globale markedsandel vokser

AMD tok noe innpå Intel i prosessormarkedet i tredje kvartal av 2005.

En rapport fra Mercury Research viser at AMD i forrige kvartal tok markedsandeler fra Intel. Tallene er gjengitt på denne siden hos Digitimes (begrenset tilgjengelighet).

Intels andel falt med 1,4 prosentpoeng til 80,8 prosent, fra 82,2 prosent i andre kvartal. Samtidig vokste andelen til AMD med 1,6 prosentpoeng, fra 16,2 til 17,8 prosent. AMD tar også andeler fra Transmeta, mens Vias andel er stabil i perioden.

Innen prosessormarkedet for stasjonære PC-er har AMD nå en andel på 20,4 prosent, noe som er første gang siden 2001. Intels andel er på 77,5 prosent, en nedgang på 0,9 prosentpoeng siden andre kvartal.

Det er likevel i markedet for prosessorer til bærbare PC-er at AMD vokser raskest. I tredje kvartal var veksten på 55 prosent, mens den var på 22,7 prosent for Intel. Tilsvarende tall i prosessormarkedene for stasjonære PC-er og servere var ifølge Mercury Research henholdsvis 20,5 og 10,5 prosent for stasjonære PC-prosessorer og henholdsvis 16,5 og 5,2 prosent for serverprosessorer.

    Les også:

Selv om veksten er betydelig, vil det ta mer enn fem år med tilsvarende vekst i markedsandelene før AMD har 50 prosent av markedet. Ser man bakover i tid på tallene, ser man at veksten ikke jevn og at AMD hadde svakere markedsandeler i andre kvartal i år enn i de to foregående kvartalene.

Til toppen