AMDs inntekter stuper

Selv i gode tider sliter AMD med tøff konkurranse.

AMDs inntekter stuper

Selv i gode tider sliter AMD med tøff konkurranse.

Prosessorprodusenten Advanced Micro Devices (AMD) har lenge slitt i den knallharde konkurransen mot markedsledende Intel.

Kampen om å levere de beste produktene koster flesk, og det kreves enorme investeringer for å holde tritt med konkurrentene i dette markedet.

Dette har AMD fått føle, også lenge før finanskrisen gjorde situasjonen enda verre.

For i det hele tatt å overleve har de bare i år måttet tåle kraftige omstruktureringer, oppdeling i to selskap (ett for design og ett for produksjon) og flere runder med oppsigelser.

For selskapet som har slitt såpass i normale tider, kommer den globale økonomiske nedgangen som et nytt, hardt slag.

Denne uken advarer AMD at deres fjerde regnskapskvartal, som avsluttes 27. desember, blir mye svakere enn tidligere forventet.

Omsetningen vil ifølge selskapet falle hele 25 prosent i forhold til tredje kvartal, og ender på 1,19 milliarder dollar.

Det er dramatiske tall for selskapet som opprinnelig forventet en nullvekst. Forrige kvartal omsatte de for 1,59 milliarder dollar.

Så sent som forrige måned var selskapet fortsatt optimistiske i forhold til å oppnå forventningene, tross for resultatvarsel og kraftige nedjusteringer hos rivalen Intel.

Nedjusteringen skyldes ifølge AMD svakere etterspørsel på tvers av geografiske markeder og ulike forretningsområder. Selskapet uttaler at konsumentmarkedet har vært spesielt svakt.

    Les også:

Til toppen