AMDs nye Athlon XP 1900+ trår til for kontor og spill

AMD har utvidet sin Athlon XP-prosessorserie for stasjonære PC-er med 1900+, som skal utkonkurrere Intels 1,9 GHz P4 innen kontor, multimedia og spill.

AMD har utvidet sin Athlon XP-prosessorserie for stasjonære PC-er med 1900+, som skal utkonkurrere Intels 1,9 GHz P4 innen kontor, multimedia og spill.

Med Athlon XP-prosessorene innførte AMD en ny måte å betegne sine prosessorer på, slik at det skulle bli lettere å sammenlikne med erkerivalen Intel.

Poenget for AMD er at klokkefrekvens ikke duger som ytelsesmål når man skal sammenlikne prosessorer med forskjellig arkitektur. Betegnelsen 1600+ hos AMD Athlon XP betyr at ytelsen er minst den tilsvarende en Intel Pentium 4 i 1,6 GHz. Uavhengige testresultater hittil synes å bekrefte at AMD har rett.

Athlon XP 1900+ som ble formelt lansert i går, posisjoneres følgelig som konkurrent til Intels Pentium 4 i 1,9 GHz, selv om dens klokkefrekvens er 1,6 GHz, beskjedne 4,6 prosent raskere enn den raskeste Athlon XP hittil, 1800+ i 1,53 GHz.

AMD viser til uavhengige tester som tyder på at deres nyhet er 25 prosent raskere enn Intels innen kontorapplikasjoner, 18 prosent raskere innen kreativt arbeid med multimedia, og gjennomsnittlig 18 prosent raskere i et typisk utvalg spill.

Er du spesielt opptatt av spill, bør du gå dypere i testresultatene. I noen spill er AMD 49 prosent raskere, i andre er Intel 9 prosent raskere. Intel slår AMD i blant annet Quake III - i motsetning til det en innsender på Slashdot gir inntrykk av. Det er lenker til flere testresultater fra Amdmb.com.

Blant leverandørene som har varslet at de vil bruke den nye AMD-brikken er Compaq, Hewlett-Packard og Fujitsu.

Listepris for innkjøp i store kvanta er 269 dollar, mens 1800+ er redusert til 223 dollar.

I januar kommer Intel med en Pentium 4 i 2,2 GHz. Omtrent samtidig ventes Athlon XP 2000+ - i 1,73 GHz, men likevel kanskje tilsvarende ytelse, enda den egentlige målskiven er Intel i 2 GHz.

Til toppen