RESULTATERFINANS

AMDs prognose peker ut av tapsmyra

AMD solgte flere Athlon enn Duron i fjerde kvartal, og gjorde en overraskende god julehandel. Fortsetter trenden, kan selskapet gå med overskudd i neste kvartal.

17. jan. 2002 - 10:10

Tallene som AMD la fram i går, er vesentlig dårligere enn tilsvarende kvartal i fjor. Omsetningen falt 19 prosent til 952 millioner dollar, og det ble et tap på 15,8 millioner dollar i stedet for et overskudd på 178 millioner.

På den andre siden er tallene mye bedre enn i foregående kvartal, og overstiger også de reviderte forventningene som selskapet kunngjorde før jul. Forrige kvartal var omsetningen 766 millioner dollar, og tapet 187 millioner dollar. Før jul ble forventningene til fjerde kvartal revidert til ti prosent over tredje i omsetning. I stedet ble det 24 prosent. Også resultatet var bedre enn de 57 millionene analytikerne spådde.

Selskapet forklarer at julehandelen gikk langt bedre enn forventet, og at beslutningen om ikke å følge opp Intels store prisnedsettelser på Celeron-brikken med tilsvarende på Duron-brikken, har båret frukter. Satsingen på den øvre enden av markedet og vektleggingen av Athlon-prosessoren førte til at AMD for første gang selger flere av de dyre Athlon-brikken enn av de rimeligere Duron.

I foregående kvartal var gjennomsnittsprisen per solgt enhet rundt 61 dollar, nå har den sprettet opp til 90 dollar. AMD mener de kan bli et overskuddsforetak med dette nivået, mens noen analytikere mener 100 dollar er en mer realistisk terskel.

I inneværende kvartal forventer AMD flat omsetning og redusert underskudd i forhold til forrige kvartal. I andre kvartal blir det et overskudd, sier talspersoner for selskapet.

Året som helhet ga en omsetning på 3,89 milliarder dollar og et underskudd på 60,6 millioner dollar. Tilsvarende tall i 2000 var 4,64 milliarderdollar og et overskudd på 983 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.