AMDs toppsjef trekker seg

Toppsjefen i AMD, Hector Ruiz, har trukket seg fra stillingen, etter AMDs lange periode med røde tall.

AMDs toppsjef trekker seg

Toppsjefen i AMD, Hector Ruiz, har trukket seg fra stillingen, etter AMDs lange periode med røde tall.

AMD har lenge slitt med økonomien og har levert røde kvartalstall helt siden selskapet kjøpte grafikkspesialisten ATI i oktober 2006.

I går kunngjorde selskapet at selskapets toppsjef, Hector Ruiz, trekker seg fra stillingen. Styret har valgt Dirk Meyer, som til nå har vært president og operativ sjef i selskapet, som ny toppsjef i AMD.

    Les også:

Ruiz, som har vært toppsjef i AMD siden 2002, skal på sin side bli formann i AMDs styre og skal dessuten fortsatt være tilknyttet selskapets ledelse for å sikre en gradvis overgang.

- Valget av Dirk til CEO er den avsluttende fasen i en toåring trinnvis plan utviklet og implementert i fellesskap av AMDs styre og ledergruppe, sier Robert Palmer, som har tittelen lead independent director, i en pressemelding.

- Under Hectors sterke lederskap, var AMD ledende i å ta bruk gjennomgående 64-bits og flerkjerneteknologier, ble en tiltrodd partner i enterprise-klasse for teknologileverandører og utvidet sin globale utstrekning betydelig i vekstmarkedet som blant annet Kina, sier Palmer.

AMDs nye toppsjef, Dirk Meyer.
AMDs nye toppsjef, Dirk Meyer.

- Dirks omfattende erfaring for forretningsleder og hans bemerkelsesverdige tekniske oppnåelser før og under hans 12 år i AMD har gjort ham ideelt egnet til å bygge på grunnlaget Hector har skapt og til å lede AMD, sier Palmer.

Dirk Meyer er 46 år gammel og var ansvarlig for designet av den opprinnelige AMD Athlon-prosessoren. Fra 2001 til 2006 var Meyer sjef for AMDs mikroprosessorvirksomhet og hadde overoppsyn med forskning og utvikling, produksjon, drift og markedsføring. Han ble utnevnt til president og COO i 2006 og som styremedlem i 2007.

    Les også:

Til toppen