BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amelio går av

Onsdag meldte Apple at Gil Amelio, styreformann og administrerende direktør i Apple, har trukket seg i samvar med styrets ønske. Oppsigelsen kommer én uke før regnskapet for tredje kvartal legges fram.

Caspar Lund
10. juli 1997 - 10:43

Fram til Apple har ansatt ny toppsjef har økonomidirektør Fred Anderson overtatt styringen. Steve Jobs, som var en av Apple-gründerne, har fått en utvidet rådgiverrolle overfor Apples styre og ledelsesteam. Det er allerede satt ned en komité for å finne Amelios etterfølger. Denne komitéen består av visestyreformann A.C.Markkula, Anderson og Jobs.

Oppsigelsen kommer etter mange dårlige nyheter for Apple. Analytikere tror at Apple vil tape 70 millioner dollar i tredje kvartal, og i forrige uke var Apples aksjeverdi all-time-low. Fred Anderson uttalte at "sakens kjerne er at er at styret ikke er fornøyd med den finansielle situasjonen i Apple, og vil at trenden skal snus til mer lønnsomhet og økt vekst. Styret trodde ikke at Gil Amelio var rette person til dette".

Anderson sier videre at Apple må finne en mer kundeorientert leder og at denne personen bør komme utenfra Apple. Anderson trakk også tilbake sine estimater om at Apple vil gå i pluss i siste kvartal.

På spørsmål om Steve Jobs kan være en kandidat til stillingen svarte Anderson: "Jeg vet ikke hva han og styret snakket om, men etter min kunnskap så er han fornøyd med sin stilling som administrerende direktør hos Pixar og som rådgiver for Apples styre og ledelsesteam".

Ellen Hancock sa også opp sin stilling som visepresident i teknologidivisjonen. Hennes stilling er allerede besatt av Avie Tevanian og John Rubinstein.

digi følger opp saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.