Amelios Apple-strategi

Apples toppsjef, Gil Amelio, dro representanter fra Netscape, Microsoft, og Sun opp på scenen under åpningstalen på Macworld for å skape begeistring rundt oppkjøpet av NeXT. Når Steve Jobs dukket opp ekslpoderte det i salen. Til og med Muhammed Ali var på plass for å overvære den historiske begivenheten.

Apples toppsjef, Gil Amelio, dro representanter fra Netscape, Microsoft, og Sun opp på scenen under åpningstalen på Macworld for å skape begeistring rundt oppkjøpet av NeXT. Når Steve Jobs dukket opp ekslpoderte det i salen. Til og med Muhammed Ali var på plass for å overvære den historiske begivenheten.

Apple toppsjef, Dr. Gil Amelio, fortalte i sin åpningstale på MacWorld, om hvor Apple står idag og hvor selskapet må gå for å overleve. Han dro representanter fra Microsoft, Netscape, Sun Microsystems, og andre viktige utviklere opp på scenen og fikk ros for det strategiske kjøpet av NeXT som styrker Apple som plattform. Popmusikeren Peter Gabriel vartet opp med en demonstrasjon av multimedia-applikasjoner han og flere andre musikere bruker for videoproduksjon. Til og med Muhammed Ali var på plass.

Amelio gjorde klart at han har en 3-års plan som prioriterer driftoverskudd, produktutvalg, og en stabil topp-ledelse. Allikevel var det knyttet mest foventning til Amelios presentasjon av Apples fremtidige operativsystemstrategi.

Mac OS skal fortsatt oppgraderes som System 7, mens det skal utvikles et nytt operativsystem som skal baseres på det beste fra dagens NeXTstep og Mac OS. Målet er en sømløs overgang fra dagens Mac OS til det nye operativsystemet som har kodenavnet Rhapsody.

Apple mener at selskapets nye OS-strategi har en klar og annerledes profil enn konkurrentene på fire hovedpunkter:

1. Det skal være en jevn og sømløs overgang fra Mac OS til Rhapsody. De vil ha lignende grensesnitt og være kompatible med dagens applikasjoner og maskiner. Begge operativsystemene vil eksistere paralellt for å ivareta kompatibilitet med eldre programvare.

2. Rhapsody vil være et meget avansert og robust operativsystem som er lettbrukelig og har preemptive multitasking, symmetric multiprocessing, og protected memory, basert på en moderne operativsystemkjerne.

3. Apple vil benytte QuickTime Media Layer (QTML) for både Mac OS og Rhapsody. Denne strategien vil hjelpe Apple å befeste posisjonen som markedsleder innen multimedia-applikasjoner.

4. Apple planlegger å bruke sine viktigste teknologier som OpenDoc, Meta Content Format (MCF), og lettbrukelige TCP/IP forbindelser for å forbli ledende innen Internett-integrasjon på operativsystemnivå. De skal også benytte NeXT software's Web Objects.

- Apple har lagt seg på en OS-strategi som gir kunder og utviklere en klar og sikker vei til oppgraderinger og ny teknologi for neste

generasjon med datamaskiner. Med denne framgangsmåten kan kundene selv bestemme når de vil gå over til ny teknologi. Kunder og utviklere får utnyttet dagens applikasjoner og samtidig får de en plattform for fremtidens programvareløsninger fra Apple og allierte, fotalte Dr. Amelio.

amelio_fr.jpg> border=0>

Til toppen