RESULTATERFINANS

Amentio Datakjeden begjært konkurs

Skylder skattefuten og leverer ikke varer til kunder.

Flere kunder raser mot Amentio Datakjeden, etter at varene de har bestilt fra nettbutikken uteblir, avslører vårt søsternettsted DinSide.no denne uken.

    Les også:

Amentio og Datakjeden ble fusjonert august i fjor og er en større tilbyder av datatutstyr til både private og bedriftskunder over nett, samt med ni fysiske butikker.

Eierselskapet Amentio Holdning er begjært konkurs etter manglende innebetaling av skatt. Hvor mye selskapet skylder er ikke kjent, men saken skal etter planen opp for tingretten i Sør-Trøndelag den 22. mars.

Dårlig kreditt

Kredittvurderinger av butikkjeden viser at virksomheten blir bedømt som både veletablert og seriøs, men med «svak økonomi» samt dårlig betalingserfaring.

Amentio Holdning ved daglig leder Finn Rønning sier til Dinside at de i løpet av dagen skal møte Skatt Midt-Norge med mål om å få saken ut av verden.

Utfallet av forhandlingene er imidlertid uvisst. Overfor Adresseavisa kan ikke Rønning utelukke at konkursbegjæringen vil påvirke fremtiden til Amentio Datakjeden.

Det synes klart at de manglende kundeleveransene skyldes at leverandørene og distributørene holder tilbake utstyr.

- Vi har akkurat nå noen problemer i forhold til leverandørene, bekrefter Rønning til Adresseavisa.

digi.no har i går og i dag forsøkt å komme i kontakt med både Acer og HP, for å høre deres vurdering av situasjonen. Acer har ikke svart på våre henvendelser.

- Vi opplever Amentio som en solid og god forhandler for HP, det vil være synd om en konkurs skulle bli resultat av dette. Men vi i HP opplever ikke at det er situasjonen nå. Det ser ut til at ledelsen i Amentio griper fatt i dette på en god måte, sier HPs norgessjef for PC-salg Verner Hølleland til digi.no.

Beklager

I kjølvannet av oppslagene har Amentio Datakjeden lagt ut en pressemelding der selskapet «beklager de ulempene som kundene har opplevd den senere tid».

- Dette skyldes blant annet at det var feil å slå sammen de to merkevarene Amentio og Datakjeden. Det har dessverre ikke fungert som forventet.

Foruten innkjøringsproblemer oppgir selskapet endrede kredittrammer i hele elektronikkbransjen som bakgrunn for problemene deres.

Det oppgis at de i tiden fremover skal avvikle noen fysiske butikker, og dessuten relansere Amentio.no og Datakjeden.no som separate varemerker.

- Leverandørene våre stiller opp og sikrer leveranseevne. I tillegg har vi med oss finansielle partnere som bidrar med gode løsninger, lover selskapet i pressemeldingen.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.