FORBRUKERTEKNOLOGI

Amentio konkurs – igjen

Kroken på døren for kriserammet IT-aktør.

Amentio Datakjeden har slitt lenge, men ble i fjor høst tatt over av nye eiere. Onsdag ble selskapet slått konkurs. Bildet er fra selskapets gamle nettside. Nettsidene til Amentio har onsdag ikke vært tilgjengelige.
Amentio Datakjeden har slitt lenge, men ble i fjor høst tatt over av nye eiere. Onsdag ble selskapet slått konkurs. Bildet er fra selskapets gamle nettside. Nettsidene til Amentio har onsdag ikke vært tilgjengelige.
2. mai 2012 - 15:06

Selskapet bak elektronikk-kjeden Amentio er i Sør-Trøndelag tingrett slått konkurs onsdag. Det fremgår av en kunngjøring digi.no har fått tilgang til.

Den siste tiden har kundene til Amentio opplevd varer som ikke er levert og onsdag ble nettsiden stengt med beskjed om at ITD Web AS, eierselskapet bak IT-kjeden, er slått konkurs. Første skiftesamling vil bli 7. juni i Trondheim og alle som har krav i boet må melde dette til bostyrer innen 30. mai.

Det er ikke kjent hvor mange som blir berørt av konkursen, men det skal være en rekke som ikke har mottatt varer som er bestilt.

Det har ikke lyktes digi.no å få kontakt med bostyrer Terje Lium ved Adnor Advokat i Trondheim.

I april i fjor ble Amentio Datakjeden for første gang slått konkurs, men nye eiere overtok innmaten i selskapet og forsøkte på nytt. IT-Distribusjon Norge (ITD Web AS) kjøpte opp varelager, butikker og driftstilbehør. Ifølge Adresseavisen ble dette overtatt for 2 millioner kroner i fjor høst.

Nå er det imidlertid kroken på døren for den nye eieren også.

Styreleder Roger Eriksen i ITD Web AS sier til digo.no at de har slitt med å holde hjulene i gang i selskapet siden de tok over for et års tid siden. Han har vært styreleder de siste par månedene.

– Vi har prøvd så godt vi har klart, men det gikk rett og slett ikke, sier Eriksen til digi.no.

Han forteller at det ikke skal være mange privatkunder som vil lide som følge av konkursen, og sier at dette har vært en bekymring for selskapet den siste tiden.

– Vi har ikke mottatt så mange ordrer den siste tiden, og vi har ikke tatt betaling. Vi har prøvd å begrense dette til det ytterste. Så vidt jeg har fått opplyst fra daglig leder er det noen som har fått ordrer del-levert som har utestående. Men de skal være sikret via betaling på kredittkort, sier Eriksen, som legger til at det er små krav dette er snakk om.

– Ingen privatpersoner skal lide for dette, sier Eriksen til digi.no. Han opplyser også om at selskapet hadde fem ansatte ved konkursåpning.

Har du tips til denne saken? Kontakt oss på tips@digi.no – alle tips blir behandlet konfidensielt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.