America Online nede

America OnLine var nede i mange timer på onsdag, og skapte problemer for sine seks millioner abonnenter.

America OnLine var nede i mange timer på onsdag, og skapte problemer for sine seks millioner abonnenter.

Skeptikere til å gjøre bedriften sin avhengig av datanettverk har fått vann på mølla etter at America Online, en av verdens største lukkede nettverk, var totalt nede i mange timer på onsdag.

America Online (AOL) har over seks millioner abonnenter, og huser hjemmesidene til alt fra små bedrifter til gigantiske medieaktører. I tillegg må noen av abbonnentene koble seg på Internett og motta elektronisk post gjennom AOL. Konsekvensene av det lange avbruddet til AOL er altså at mange ikke hadde noen muligheter til å utføre oppgaver over Internett.

Steve Chase, styreformann i AOL, sier til Reuters at han ikke kan love sine kunder en problemfri drift framover.

- Jeg skulle likt å kunne si noe liknende aldri vil skje igjen, men jeg kan ærlig talt ikke gjøre den forpliktelsen, siden vi bygger et nytt medium og bryter ny mark.

Ifølge Reuters, har en rekke større og mindre tjenester på Internett vært lammet over lengre tidsperioder. Det gjelder blant annet Microsoft Network og Netcom (en av de store aksess-tilbyderne). Her i Norge kan ingen av aksess-tilbyderne påstå at de ikke har vært rammet av liknende problemer.

Å holde store nettverk oppegående har lenge vært noe av det viktigste på datasiden for norske bedrifter. Nå som man beveger seg over i et nytt nettverk, Internett, er problemstillingen mer aktuell enn noensinne.

(Kilde: Reuters)

Til toppen