Amerikaner får fotfeste i Europa

MCIWorldcom vil tredoble sitt europeiske fiberoptiske telenett. I løpet av 1999 vil 45 byer inkludere i selskapets nett, mot dagens åtte.

MCIWorldcom vil tredoble sitt europeiske fiberoptiske telenett. I løpet av 1999 vil 45 byer inkludere i selskapets nett, mot dagens åtte.

MCIWorldcom satser på Europa, og en betydelig del av selskapets planlagte investeringer utenlands på halvannen milliarder amerikanske dollar (USD) skal investeres i egen europeisk infrastruktur. I tillegg vil selskapet leie kapasitet, og har allerede inngått en 25-årig leieavtale med Racal Electronics Plc, tilsvarende en verdi på 200 millioner kroner.

Utbyggingsplanene går konkret ut på at fibernettet skal bygges ut til 10.350 kilometer fra dagens 3.200 i løpet av året.

MCIWorldcom er USAs nest største teleoperatør etter AT&T etter at de to selskapene MCI og Worldcom fusjonerte tidligere høst. Det nye selskapet har annonsert planer for sin tilstedeværelse i Europa, blant annet på bakgrunn av prognosene som forteller om sterk vekst i teletrafikken over Atlanterhavet. Selskapet har allerede en samarbeidsavtale med spanske Telefonica, i hovedsak for det latin-amerikanske markedet.

Blant de planene som MCIWorldcom har lansert er utbygging av et eget telenett i Storbritannia fra dagens 200 kilometer til 2200 kilometer, til å dekke 21 av de britiske øyers byer fra dagens ene; London. Selskapet er allerede Strobritannias tredje største på internasjonal telefoni med en markedsandel på 18 prosent.

Selskapet vil dermed komme i direkte konkurranse med blant annet British Telecom (BT), som tidligere i år lanserte egne planer for et pan-europeisk fibernett som skal åpne i januar.

Til toppen