Amerikaner kan selge ut gammel dansk

Ifølge Danske Securities er Deutsche Telekom den mest sannsynlige kjøper av Tele Danmark dersom amerikanske SBC vil selge.

Ifølge Danske Securities er Deutsche Telekom den mest sannsynlige kjøper av Tele Danmark dersom amerikanske SBC vil selge.

I sin siste analyse på Tele Danmark skriver Danske Securities skal det har foregått samtaler mellom Deutsche Telekom og SBC om et salg. Blant annet de danske myndighetene ser gjerne at en sterk eier står bak Tele Danmark, for å sikre selskapets internasjonale utvikling.

Hittil har en fra Tele Danmark sin side avvist alle spekulasjoner om at SBC skulle være interessert i å selge sin aksjepost på 42 prosent i Tele Danmark. Aksjeposten er i realiteten kontrollerende i og med at det følger med et flertall i styret i selskapet.

Konsernsjef Henning Dyremose, sier at det ikke er sannsynlig at SBC vil selge Tele Danmark så lenge aksjekursen ligger rundt 400 danske kroner så lenge SBC har 760 kroner som målsetning, skriver Total Telecom.

SBC informerte det danske samferdselsdepartementet før jul om at selskapet ville se nærmere på sine europeiske operasjoner, noe mange tolket som et startsignal for en salgsprosess av Tele Danmark. SBC vil konsentrere seg om kjernevirksomheten i USA der selskapet opplever hard konkurranse.

Om Deutsche Telekom skulle ende som kjøper av Tele Danmark vil selskapet blant annet overta SBC/Tele Danmarks aksjepost i Belgacom og sveitsiske Sunrise som inkluderer det sveitsiske mobilselskapet DiAx som ble kjøpt fra nettopp Deutsche Telekom. Tele Danmark sitter også med en majoritetsaksjepost i det norske selskapet ElTele øst.

Til toppen