Amerikanere får ekte video-på-bestilling

Den norske TV-, tele- og IT-bransjen mener video-på-bestilling ligger langt frem i tid, men i USA får Intertainer stadig flere kunder, blant annet fra Microsoft.

Her i Europa og Norge har drømmen om video-på-bestilling (video on demand) blitt skutt fram i tid, for belastningene på servere og nettverk blir enorme hvis hver kunde skal se på hver sin film eller musikkvideo. Alternativet bransjen foreslår er såkalt nær-video-på-bestilling - at du kan velge å se en ny film som starter på nytt for eksempel hver time.

Men i USA har flere leverandører åpenbart klart å løse de tekniske utfordringene. Både Sony Corporation og Disney planlegger begge tjenester til neste år og forhandler med store deler av film og musikkbransjen. Les: Disney skal tilby film på Internett
Intertainer har skaffet seg et solid forsprang, og bevist ettertrykkelig at video-på-bestilling er fullt mulig. Selskapet leverer nå til titusenvis av kunder, et produkt som for norske brukere høres ut som ren science-fiction.

Selskapet tilbyr sine kunder å velge i minst 700 timer med film og musikkvideoer fra selskaper som Universal Pictures, Warner Bros, DreamWorks, New Line Cinema samt flere TV- og musikkselskaper. Kundene kan stoppe, spole og pause sin film som en vanlig videospiller.

Innholdet distribueres i full kvalitet med en båndbredde på nesten 4 Mbit i sekundet - enten over (A)DSL-linjer eller kabel. Intertainer har hittil bare tilbudt sine tjenester i seks byer i USA, men skal nå utvide til 35 byer.

Video-på-bestilling:
Intertainer tilbyr en video-på-bestilling med følgende tekniske fordeler:

- Video på TV via digital TV-dekoder fra både Motorola, Scientific-Atlanta, Pace og andre. (UPC skal dele ut Motorola-dekodere til sine norske kunder)Les: Startskudd for interaktiv TV i Norge

- MPEG-2 video kodet til 3.375Mbits per sekund

- Kryptert, sikkert signal og betalingssystem

- TV-guide, barnesperre og søkemulighet

I tillegg til distribusjonsutfordringene, har Intertainer også løst en annen utfordring. Hittil har mye av video-mulighetene på Internett bare kunnet vises på PC. Men Intertainer har løst det, og lar eiere av ulike typer TV-dekodere ta imot deres signal og få video på TV-skjermen. Selskapet ser ut til å ha klart å unngå å gifte seg med en leverandør og har avtaler både med Microsoft Corporation, AOL Time Warner Inc og Oracle-eide Liberate.

Selskapet får nå også drahjelp fra Microsoft. Selskapet er en stor Internett-leverandør i USA og vil nå selge Intertainers video-tjenester til sine bredbåndskunder.

Tjenesten koster bare 70 kroner i måneden, og du betaler bare 35 kroner for å se en fersk film så mange ganger du vil i 24 timer. Den store fordelen er selvfølgelig at du slipper både turen for å hente filmen i videobutikken og turen for å levere den.

Les mer om:
;