JUSS OG SAMFUNN

Amerikanere får TV-nyheter på mobilen

Internett-selskapet RealNetworks og AT&T Wireless går sammen om å tilby høykvalitets lyd- og videonyheter, underholdning og værmeldinger til mobiltelefonbrukere.

20. nov. 2003 - 22:31

Tjenesten får navnet RealOne for mMode og skal tilbys via AT&T Wireless' høyhastighets mobiltelefon og datanettverk som ble lansert denne uken.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil tjenesten koste fem dollar i måneden, og for dette får brukerne tilgang til ABC News, CBS MarketWatch, FOX Sports, The Weather Channel og noen andre innholdsleverandører.

RealNetworks, best kjent blant verdens PC-brukere for den mye brukte medieavspiller Real, er i ferd med å endre sin innholdssatsing fra å levere programvare og streaming-teknologi til selv å sitte i førersetet når det gjelder å tilby abonnementsbaserte tjenester.

For eksempel har selskapets streaming- og nedlastingstjeneste for musikk, Rhapsody, opplevd betydelig suksess - bare i oktober ble det avspilt over 28 millioner musikkspor via tjenesten.

- Vårt mål er å skape flere ulike abonnementstjenester - folk skal få kjøpt innhold hvor de måtte befinne seg i verden, sier visepresident Ian Freed i RealNetworks til Reuters.

Selskapet lanserte en prøvetjeneste i samarbeid med AT&T Wireless i sommer, samt har erfaring fra et tilsvarende samarbeid (lyd- og bildetjeneste) i partnerskap med Sprint PCS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.