Amerikanerne skiller seg online

For å spare advokathonorarer, tyr stadig flere amerikanere til online-tjenester når de skal skille seg.

For å spare advokathonorarer, tyr stadig flere amerikanere til online-tjenester når de skal skille seg.

Det finnes flere landsomfattende tilbud, skriver Associated Press, blant dem LegalZoom.com og CompleteCase.com. Dessuten har delstaten California opprettet et eget "skill deg selv" nettsted. Trafikken på denne økte fra 6800 hits i mai i fjor til 15.000 i april i år.

LegalZoom har varemerket sin skillsmissetjeneste under navnet LegalZip Divorce. Ektefeller som er enige om å skilles, får en enkel tre trinns prosess som sørger for at alle papirer og skjemaer ordnes som om de hadde fått hjelp fra en virkelig advokat. Prisen er 300 dollar, mot 2000 dollar til advokaten.

Nå pågår en kampanje der prisen er rabattert til 250 dollar. Avgiften er noe høyere for par med mindreårige barn.

Prisene og tjenesten til Completecase.com er omtrent de samme. Begge nettstedene hevder å ha hjulpet 20.000 amerikanske par skille seg de siste tre årene.

Online-tjenestene advarer at de bare egner seg for par som er enige om å skilles, og som ikke har altfor komplisert økonomi.

Advokatfirmaer skal ikke være overvettes skremt over online-tjenestene, siden de tjener langt mer på de uryddige skilsmissene og barnefordelingene.

Religiøse ledere mener online-tjenestene utgjør enda et beklagelig trinn i en 200 år lang utvikling mot stadig enklere prosedyrer for skilsmisse.

Til toppen