Amerikansk milliardkjøp av Intentia

Amerikanske Lawson Software omsetter for mindre, men vil kjøpe svenske Intentia og gjøre opp for seg i aksjer.

Amerikanske Lawson Software omsetter for mindre, men vil kjøpe svenske Intentia og gjøre opp for seg i aksjer.

Lawson Software kjøper Intentia og betaler med egne aksjer. Verdien av aksjene før avtalen innebærer en oppkjøpspremie på 36 prosent, melder affarsvarlden.se.

Målet med sammenslåingen skal være å skape en stor aktør for forretningsprogramvare til mellomstore og store bedrifter.

Oppkjøpet verdsetter Intentia til 480 millioner dollar, eller rundt 3,1 milliarder kroner ved dagens kurser. Handelen er godkjent av begge selskapenes styrer, og ventes gjennomført innen utgangen av året.

Intentia ble grunnlagt i 1984 og hadde ved oppkjøpet 3.000 kunder i 40 land, i følge selskapets nettside.

Etter oppkjøpet vil de ha 3.500 ansatte og 4.000 kunder i 40 land. Hovedkvarteret blir Lawsons kontorer i St. Paul i Minesota, USA, og det er Lawson-navnet som skal føres videre.

Dr. Romesh Wadhwani, styreformann i Intentia, legger vekt på å berolige eksisterende og mulige nye kunder. Han sier at de vil fortsette å tilby nye versjoner, forbedringer og support på begge selskapenes produkter, i minst fem år fremover.

- Takket være at våre respektive produkter i svært liten grad overlapper hverandre, så vel teknisk som geografisk, kommer vi i det nye selskapet til å kunne beholde våre service- og supportorganisasjoner, sier han.

Intentia har fokusert på programvareløsninger og konsulenttjenester til bedrifter som har produksjon, distribusjon og vedlikehold som sine kjerneprosesser.

Lawsons har produkter innen økonomi, personale, innkjøp og detaljhandel, skriver selskapene.

Lawson har sin styrke i USA, mens Intentia har mest omsetning i Europa og Asia- og Stillehavsregionen.

Richard Lawson, styreformann i Lawson, og Wadhwani kommer til å dele på posten som styreformann i det nye selskapet. Jay Coughan, som er administrerende direktør i Lawson, har meldt at han vil forlate selskapet etter en overgangsperiode. Stillingen overtas 15. juni av Harry Debes.

Richard Lawson var med på å grunnlegge Lawson i 1975 og har drevet selskapet gjennom 30 år. Lawson, beskriver det som en sammenslåing mellom likeverdige parter.

Det er Lawson som kjøper Intentia, men Intentia hadde faktisk større omsetning i siste oppgjorte regnskapsår, som var mai 2004 for Lawson, og desember 2004 for Intentia. . Lawson omsatte for 364 millioner dollar, mens Intentia landet på omtren 400 millioner dollar.

Til toppen